Donalds krämiga kycklingpasta

Igår lagade jag ihop en ny rätt som vi aldrig hade prövat förut här hemma, Donalds krämiga kycklingpasta. Och det blev supergott! Enkel tillagning och fort gick det också, under 45 minuter stod middagen på bordet.
 
Donalds kycklingpasta
4 portioner
 
Ingredienser
300 g tagliatelle
en klick smör
400 gram kycklingbröst, skuren i bitar
3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade (jag använde vitlökspressen)
50 g soltorkade tomater
150 gram babyspenat
250 ml grädde (men jag hade i lite mer, för att få de lite mer såsigt)
en generös nya havssalt (hade inte de hemma så fick bli vanligt istället, gick lika bra)
nymalen svartpeppar
parmesan till servering (vi hade vanlig riven ost, lika gott ändå, om inte godare)
 
Så här lagar du till detta
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
 
2. Värm smöret i en stor stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök, soltorkade tomater och spenat. Stek tills spenaten har vissnat.
 
3. Tillsätt sedan grädden och låt sjuda i 3-4 minuter.
 
4. När pastan är kokt, häll av och tillsätt såsen.
 
5. Blanda runt och servera direkt.