Shoppat på mellandagsrean

Gårdagen spederades med Johan på stan för att kika in mellandagsrean. Jag kom hem med lite grann i alla fall. Men även ett träningslinne och en stickad tröja som inte finns med på någon av bilderna. Jag hittade riktigt bra fynd, som jag är riktigt glad över.
Men Freja hittade vi inte på rean, men hon använder lite blingbling.
 
Jag fick även en liten present av Johan när vi kommit hem från stan och skulle kika igenom allting. De som låg i det lilla paketet var halsbandet och örhängerna som jag har på mig på bilden här under. De har jag velat ha ett tag, så jag blev glatt överraskad när jag fick dem.
 

En kort version av min jul 2014

Det har hänt en hel del sen jag skrev sist. Inte bara att det har hunnit varit julafton, så har jag och Johan fått vara lediga båda två sedan den 19 december.Då gick jag på jullov från skolan och Johan på mini-semester som han kallar det. Det har varit väldigt skönt för oss båda.
 
Under julen har vi varit i en del olika hem. På julafton var vi hemma hos pappa och firade med dem, min farbror, kusin, farmor och Carinas,min styvmamma, mamma och hennes man. Mysigt värre!
 
 
På juldagen brummade vi vidare till Hofors för att fira med svärföräldrarna.
 
 
 
Efter att vi spenderat några timmar hos dem åkte vi in till Valbo för att kika på mellandagsrean på Media Markt. Vi kom ut därifrån med en dator rikare, så nu slipper vi låna mammas eftersom min dog innan jag åkte till Tanzania.
 
 
Fredagen hände inget speciellt, ganska lung dag, förutom att vi var och körde ett svettigt och tungt skivstångintervall pass på Friskis. Att få omvandla julmaten till muskler, de är grejer det.
 
 
På lördagsförmiddagen körde vi ett spinningpass, sen timmarna vi skulle fördriva innan vi åkte till mamma tittade vi på något avsnitt av One Three Hill. Vi är på säsong fem just nu och det är väldigt spännande. Jag vill bara sitta och titta hela tiden, men de går ju inte. Man måste ju göra annat också imellan.
 
Vid halv fem åkte vi hem till mamma för att fira jul hos henne.Istället för julbord till middag blev det tacos istället. Hade hon ställt fram köttbullar, potatis, sill, prinskorv, janssons frestelse och allt vad ett julbord innehåller så hade jag spytt, för jag var så less på den maten just då. I år har jag ätit tre julbord och de räcker gott och väl. De är nästan två för mycket, för mig, men de funkar. Som tur är så är de bara en gång per år.
 
 
 
Jag måste ha varit snäll i år för jag fick ganska många julklappar. Lite av det jag fick var ett nyckelskåp, lampa, skohylla, pengar, presentkort, handdukar, hörlurar, en träningsryggsäck, ljusstakar, godis och lite annat roligt.
 
 
Oj! Det blev ett ganska långt inlägg, men de är ju bara för bilderna. Nu har ni fått läst hur min jul har varit. I mina ögon har det varit en väldigt bra jul. Nu ser jag fram emot dem dagarna som är kvar av detta år och laddar inför nyårsafton.
 
// Malin Jönsson

Det är jobbigt när inte hjärnan hänger med i svängarna

Usch vad tiden bara springer iväg. Nu var det en evighet sen jag uppdaterade mig här igen, över två månader sen. Under dessa två månader har det hänt så otroligt mycket. Sen var det inte så länge sen jag "kom hem" från Tanzania. Jag åkte ju dit fredagen den 10 oktober och kom hem den 25 oktober, men psykiskt var jag inte hemma  på väldigt länge. Det tog mer än en månad att förstå och smälta allting man hade varit med om under dem där två veckorna där nere. Så de var inte länge sen jag landade psykiskt och kan verkligen ta in allting.
 
 
Min hjärna har varit helt kaos under den här tiden. De är dem här senaste veckorna jag har börjat fått koll på saker och ting. Skolarbeten och allt annat som mitt liv innehåller. När jag kom hem från Tanzania växte uppgifterna på hög i alla ämnen förutom matematiken. Jag hade cirka 10 restuppgifter, men sen fick vi även fler under lektionernas gång. Jag blev bara mer och mer stressad. 
 
Men just nu sitter jag här och kan vara lite stolt över mig själv, för jag är klar med svenska 1, halva svenska 2 och naturkunskap 1a1. Nu har jag bara tre uppgifter kvar på engelskan, ett tal och två skrivarbeten, sen är jag även klar med engelska 5 (A). Känns så otroligt skönt att jag blir klar med engelska 5 (A) nu till jul, så jag får börja på engeska 6 (B) efter jul när VT-15 börjar.
 
Igår kväll var jag på preimären av sista Hobbit filmen med älsklingen, Christoffer, Niclas och Lars. Den var superbra! Men jag förstår inte varför dem alltid måste dra ut på alla krig/slagsmål hela tiden. De är lite jobbigt, men annars är jag nöjd med den. 
 
 
Idag är jag hemma från skolan och pluggar engelska. Dock får jag ingen närvaro, men den är så bra ändå så de gör ingenting. 
Ikväll ska jag ut med värdarna på Royal. Först ska vi bowla och sedan ska vi ut och äta på Harrys. Det ska bli mysigt att få avsluta året med dem på det viset.
Nu ska jag fortsätta med min engelska, så jag förhoppningsvis kommer någonstans med den.
 
Ha det bra fina ni!
 
// Malin Jönsson