Kanelbullensdag

Dagen började ganska tidigt idag, även fast det är lördag. Jag och Johan var på spinning imorse klockan 09:00, ett 55 minuters pass. Även fast man inte får någon riktig sovmorgon med sen frukost och sådär, så är det en skön start på helgen. Tur att man kan ha sköna helger på flera olika sätt, än bara ett. 
 
Vid lunchtiden kom mamma och hämtade upp oss och vi åkte vidare mot Sandviken för att plinga på hemma hos farmor. Vi fördrev ett par timmar där. Hennes granne hade varit in med en full papperskasse med kläder som jag och mamma fick mannekänga i och det blev en plastkasse som fick följa med mig hem. Så nu har jag lite nya kläder och även några plagg som får följa med till Tanzania.
 
Johan bakade kanel- och vaniljbullar igårkväll. Och dem skulle självklart ätas idag på fikat hos farmor, för det är ju kanelbullensdag idag. Dem smakade lika gott som de ser ut.
Fikat idag består av Johans bullar, farmors tigerkaka och sen bondkakor. Till det blev det te, saft eller kaffe.

Oktober som kom med raketfart

Eftersom det inte har hunnit så långt in i okober blir det en väldigt kort sammanfattning av den. Jag kan inte förstå att det redan är oktober. Jag tyckte att jag nyss började skolan och det var augusti. Usch usch vad tiden rinner iväg. Under detta inlägg hittar ni uppdatering från augusti och september. Så scrolla ner och kika om du är nyfiken vad jag har hittat på med. 
 
1 oktober: Träffade Veronica. Vi tog en promenad med fotografering och en del snack om allt mellan himmel och jord.
 
2 oktober: Temadag i skolan om rasism. Vi fick se en dokumentär vid namnet Raskortet - Om att vara svart i Sverige. Väldigt gripade. Det är hemskt hur invandrare/svarta människor blir behandlade i dagens Sverige. Vi fick även en liten föreläsning av Raymond. Vilket är en av dem bästa föreläsningarna jag har varit på.
 
När Johan kom hem hade han en inslagen blombukett till mig. Och det var inte mindre än sju röda rosor.
Han är ju för söt han. 
 
Wilma kom även över ett par timmar och höll oss sällskap på eftermiddagen/kvällen. 

Uppdatering från september

1 september: Tog första sprutan mot Hepatit till resan. Jag som många kanske inte vet så har jag sputfobi. Jag kan inte ens se en spruta på tv eller liknande utan att rysa till, så jag satt där och grät som en liten fyra årig flicka.
Efter det följde jag med Charlotte hem och höll henne sällskap innan vi skulle ta oss in till stan igen och sätta oss i biosalongen och se på förhandsvisningen av "Min såkallade pappa". Väldigt bra film. Sevärd!
 
2 september: Friluftsdag med skolan i Högbo. Paddlade kanot till Svartviksstugan och spenderade dagen där. Supermysigt! Var även till polisen och fixade nytt pass med Charlotte.
 
 
6 september: Värdpass på Royal och efter det åkte jag och Johan ut till pappa för att hälsa på och fira Carina, för hon fyllde tidigare i veckan.
8 september: Hämtade ut mitt pass och sedan var det dags för ett värdpass på Royal.
13 september: Mamma och Wilma kom och hälsade på. Färgade även håret rött igen. Jag trivs mycket bra i den färgen. Johan hade bakat, så vi bjöd även på lite gofika.
 
Fikat är: Bärpaj med vispad grädde och en beskvi. Musigt värre!
 
14 september: Kvällspromenad med älskling
 
15 september: Värdpass på Royal. 
Efter passet pratade jag med Veronica lite och fick låna hem hennes Nikon D3100, som jag kanske ska köpa av henne om jag känner att den passar mig.
19 september: Bio: The Maze Runner med älskling.. Min nya favoritfilm. Superbra! Se den om ni inte har sett den redan. 
20 september: Niclas och Lina kom in till Gävle för att gå på förhandsvisningen av Pojken med guldbyxorna. Jag har inte sett den tidigare versionen av filmen, men den här var bra. Efter det skulle dem följa med hem och fika, men de blev ändrat, så det blev inte så. Jag och Johan åkte hem till mamma och bjöd på fika istället och hade en trevlig eftermiddag/kväll där istället.
 
21 september: Åkte ut till pappa med Johan och hälsade på. Var även dit och hämtade en resväska.
22 september: 9 månader tillsammans med Johan. Dejtdags och kvällen bestod av hemlagad middag och sedan medlemskväll på SF bio. Vi såg Hallonbåtsflyktningen. Den var rolig och sådär, men inte sevärd på bio om man skulle betala för den.
  
23 september: Värdpass på Royal.
25 september: Umgicks med Veronica. Hon åt middag hos oss och sedan blev det ett träningspass med henne och Johan. Indoor Walking -  intervall. Sjukt kul och jobbigt pass.
27 september: Farmor kom hit på besök för första gången. Mysigt!
Fika: Geisha kladdkaka med vispadgrädde och även små LCHF-dammsugare. Det blev riktigt gott och allt är bakat av Johan.
 
 
29 september: Andra och sista Hepatit sprutan togs idag. Efter det hem och laga middag, sen iväg till Friskis och ta ett kvällspass på Royal.
 

Uppdatering från augusti

Här kommer en kort version av augusti månad.
 
17 augusti: Storvärdmöte på Friskis & Svettis, men även provat på nya träningsformen indoor walkning.
18 augusti: Började på Västerberg igen och första värdpasset på Royal för höstterminen.
19 augusti: Första gynekolog cellprovet.
20 augusti: Friluftsdag med skolan. Storvik runt! Man promenerar ett gäng på ca 10 personer från hela skolan, allmän kurs, dramapedagogerna, musik och estet. Under 7 km får man göra olika sammarbetsövningar och samla poäng. Våran grupp hade en fin dag tillsammans.
 
22 augusti: Åtta månader med Johan.
23 augusti: Bio: Magic in the moonlight med Johan.
24 augusti: Hade tvättstugan och mamma och Wilma kom på besök.
25 augusti: Värdpass på Royal.
 
26 augusti: Strosade runt på Ikea med älskling
27 augusti: Fick beslutet om att jag ska få åka till Tanzania med skolan i mitten av oktober. 
28 augusti: Värdpass på Royal.
29 augusti: Niclas och Lina följde med hem på fika efter skolan.
 
30 augusti: Barnvakt åt Wilma. Maja var även hos oss och vi åkte och badade med Johan på Parkbadet. Mysigt! 
Trötta tjejer på väg hem från badet.. Johan sitter och sover bredvid. :)
 
31 augusti: Var på kalas för morbror som fyller år imorgon.