Resten av augusti 2016

Ett av mina sista inlägg jag skrev var att jag skulle ta farväl av en vän, som skulle flytta neråt i landet och att jag börjat övningsköra igen. Två dagar senare var det dags för mig att delta i mitt första Midnattslopp, så där bli starten.

·         13/8 - Midnattsloppet 2016 i Stockholm tillsammans med hjärtat! Just där och då i den stunden jag hade kommit i mål var jag så lycklig. Jag hade klarat av mitt första midnattslopp och vi joggade i stort sätt hela nästan hela tiden. Någon gång blev det i backarna, men bara för att spara på krafterna i benen. Jag kom in i mål på 01:22:11. Ingen jättebra tid, men jag var sjukt stolt och är en idag över den tiden, för vi hade inte kommit ut på speciellt många löprundor inför detta.

*         24/8 – Insparken börjar på högskolan!

*         25/8 – 5-kamp på dagen & sedan brännboll på kvällen

*         26/8 – Stadskampen

*         27/8 – Ledde barnkalas på Friskis & Svettis och därefter åkte vi till farmor för att kalasa för henne, då hon fyllde tidigare i veckan.

*         28/8 – Hälsade på mina fina svärföräldrar

*         30/8 – Bio: Hitta Doris med sällskap av hjärtat, Frida och Lisa.

*         31/8 – Introduktionsdag på högskolan

Brumma bil, ute på den riktiga vägen

God morgon på er! 
Jag har kommit på att jag ska börja ta tag i mitt körkort nu, de var väl på tiden kanske efter mitt långa uppehåll på ungefär tre år, men vilket fall så har jag kört tre gånger med Johan på stora parkeringar och en grusplan. Bara för att kunna få koll på starten och bromsningen. Det har gått bättre och bättre för varje gång och sista gången gick riktigt bra faktiskt, om jag får säga det själv. 
Sen igår var jag ut och övningskörde med pappa, ute i den riktiga trafiken. Det gick bra, eller ja som de ska gå när man kör första gången på riktigt. Med lite motorstopp, gugningar med bilen, nästan ner i diket och en nästan brinnande bil. Men mer än så blev det inte! :) Vi har även kommit fram till att pappa fortfarande vågar köra med mig efter gårdagen och har bokat in en ny tid för körning och de blir nu på tisdag. Så får se hur det går då! Den som lever då får veta. Fortsättning följer... på Malins resa mot körkortet!
 
(Lite såhär kände nog sig bilen igår när jag stod mitt i en backe och inte kunde åka framåt)

Trevligheter i mejlboxen

Imorse när jag vaknade låg denna trevlighet i min inkorg i mejlboxen. Åh vad jag längtar! Det blir andra gången jag genomför loppet. Det var länge sen sist och jag kollade igenom min insta nu och första gången jag var med var 2012. Herregud! Fyra år sedan! Tiden går verkligen fort fram.
 
Nu är det bara 23 dagar kvar sedan ska jag ner till Stockholm och springa detta lopp. Jag har inte tränat så mycket löpning i sommar så jag tar det nog ganska lungt. 2012 tog jag mig runt på 01:14:51, får se vad tiden blir för i år. Ska bli intressant att se!
 
 

Att säga hejdå till en vän

Gårdagen spenderades mest hemma då det regnade hela långa dagen, men mot kvällskvisten tog jag mig ner till stan för att spendera den med Maria. Vi åt middag på Pazzo och hade en trevlig pratstund. Tiden gick alldeles för fort och där hade vi nog kunnat suttit länge och bara prata strunt. Det får bli en annan gång helt enkelt! Vi tog oss ett klassiskt biobesök och denna gång såg vi Mike & Dave need weddning dates. Skrattade i stort sätt under hela filmen. En riktigt bra komedi helt enkelt!
 
Dagen fick ett bra slut, men lite tråkigt för att behöva säga hejdå till min vän som flyttar neråt i landet nästa vecka för att börja studera på högskola. Är glad för hennes skull! Men vi har kommit fram till att vi ska ses nästa sommar och äta en massa glass! :)
 

En halv mil bara sådär

Det var meningen att jag och Johan skulle gå på pass på Friskis, men de blev lite ändrade planer. Så istället för att ligga hemma hela dagen och vänta på att gå på passet själv snörade jag på mig mina löparskor och tog mig en runda i dem istället. Jag hade motvind hela vägen, vilket är bra träning, men så himla drygt. haha! De började även dugga lite grann mot slutet av rundan, men de försvann nästan lika fort som det kom. Rundan slutade på strax över 5 kilometer och jag slog min tid med  nästan två  minuter från när jag sprang Vårruset i Uppsala. Kom i mål på 36:51 i uppsala och idag stoppade jag klockan på 34:56. Jag är på väg tillbaka och börjar närma mig halvtimmen igen på 5 km. Vilket känns så bra!
 
Att springa är en frihet för mig. Idag när jag var ute på min runda kände jag lite mer frihet än andra gånger och det var för att jag hade fått upp modet till att springa utan linne. Vilken känsla! Jag vet inte om någon av er ser detta, men tjejerna i gruppen Springade tjejer på Facebook fick mig att förstå att jag också kan göra det. Även fast jag har hull på magen och att den sticker ut. Tack så mycket till er! 
Det var en sån befriande känsla när jag sprang runt i bara sporttopp. Jag bara njöt under hela rundan. Tänk att så lite kan göra så stora skillnader.
 
Nu ska jag göra iordning lite lunch och mätta magen med lite energi.
Ha en toppen dag,
// Malin