Efter 7,5 timmes väntan

Imorse när jag vaknade trodde jag att jag skulle få ha en helt vanlig torsdag. Men så blev det inte! Det blev allt annat än en vanlig torsdag. Morgonen och förmiddagen började som vanligt, men sen hände det. Jag skulle på en vanlig kontroll hos barnmorskan. När jag väl var där visade det sig att jag hade fått protein i urinen och mitt blodtryck hade högt till skyerna. Så det var de dem kollade på mig, sedan fick jag ta mig direkt till forlossningen. Väl där fick jag ta en CTG-kontroll för att se hur barnet i magen mådde, och hen mådde bra. Rörde på sig fint och förfullt även fast jag inte kände någonting. Dem tog även lite blodprover. 7,5 timme senare får vi svar om att jag måste bli inlagd. Inte min favorit tanke, men de måste tydligen göras. Men som tur var fick även Johan stanna kvar över natten, så jag slipper vara själv. Får se vad det här leder till näst och när jag kommer hem härifrån?!

 
 

Graviditetsvecka 36 (35+0)

Igår tisdag, gick jag in i en ny vecka. Vecka 36 för mig, och 35 för lillen. 35+1 blir det idag dårå. Jag kan inte förstå att det bara är ungefär 33 dagar kvar tills vi får se lillen som har legat i min mage sedan augusti, förra året. Nu när man tänker tillbaka så känns det som en evighet sedan. Imorgon ska jag på koll hos barnmorskan. Då blir det kolla blodtrycket, mäta magen och lyssna på lillens hjärtljud. Sedan får vi se om det blir imorgon eller om två veckor vi skriver några noteringar om förlossningen, som barnmorskan kan skicka vidare till dem. Nu är det verkligen nära!!! Men det som känns skönast är att veta att i princip allt är klart. Det enda som vi behöver införskaffa nu är sådant som går att fixa på hemvägen, som nagelfil, babyolja, borste och liknande.
 
 

MARS 2017, vad som hänt hittills!

Hej på er! Först och främst vill jag säga tack till er läsare som har kommit in och tittat, fast jag inte har uppdaterat någonting alls sedan början av augusti, förra året. Jag hade en tanke om att jag skulle starta en ny blogg, för att få en nystart. Men kom fram till att de är enklare för mig och er läsare att titta tillbaka på tiden om jag stannar kvar här.

Det har hänt så sjukt mycket i mitt liv sedan sist jag skrev. Jag hade tänkt att jag skulle göra en sammanfattning månad för månad, ganka ytligt, men ändå en liten uppdatering.

*         1/3 – TUL! (Tillväxtultraljud) Fick åka på ett sådant för att jag har haft högt blodtryck till och från. Bara för att kolla så att lillen har fått den näringen och syre som hen behöver. Lillen följde sin kurva och allting såg bra ut!

*         5/3 – Niomilaspin! Cyklade under Vasaloppet nere i källaren på Friskis & Svettis. Från starten till första man eller kvinna går in i mål.

*         7/3 – Första mötet med föräldragruppen & senare på kvällen Spinmöte

*         9/3 – Hälsa på svärföräldrarna

*         11/3 – Åkte upp till förlossningen på kvällen och kollade till lillen, då jag inte känt några rörelser alls under hela dagen. Körde CTG-test och ett ultraljud. Allting såg fint ut och hen rörde på sig för fullt. Även fast jag inte kände någonting. Kan bero på att jag hade en tjock moderkaka och att den ligger i framväggen.

*         12/3 – Pappa, Maja och Carina kom förbi och hälsade på

*         14/3 – Andra träffen med föräldragruppen

*         17/3 – Mor och dotter kväll, som bestod av Sanna Brådings föreställning För mycket va allt på Gävle Teater.

*         18/3 – Sabaton konsert på Göranssons Arena i Sandviken. Med sällskap av hjärtat

*         19/3 – Kalasdags för mamma

*         21/3 – Sista träffen med föräldragruppen