En veckas ledighet framför sig

God förmiddag allihopa,
Idag börjar min veckas ledighet, påsklovet. Det kommer väldigt lämpligt, för jag behöver vila. Vila från skolan och allt de andra som händer i min vardag. Min kropp säger stopp. Det börjar bli alldeles för mycket som händer nu. Idag ska jag bara vara hemma och inte göra någonting. Att veta det känns väldigt skönt.
 
Johan har även ledig vecka, så han kommer också att vara hemma. Får se vad vi hittar på under veckan, men vi kommer att ta dagen som den kommer och inte planera in någonting.
 
Hoppas att ni får en bra vecka allihopa.
// Malin Jönsson
 

Brunch

Jag somnade om en stund efter att Lillemor hade lämnat mig. Jag vaknade igen vid halv elva, så länge har jag inte sovit på evigheters evighet. Träningskläderna fick åka på direkt. Jag skulle kunna gå i det alla dagar i veckan utanför träningen, för det är så otroligt skönt.
 
Istället för frukost och lunch så gjorde jag iordning en brunch. Fil med mûsli, två hårdmackor med ost och skinka på. Men sen även äggröra special, med riven ost i och paprikapulver. De blev supergott!
 
Värdet är ingenting att hurra för direkt. Regnet bara öser ner. Jag hoppas att det har minskat tills jag ska trampa ner mot Friskis.
 
// Malin Jönsson

Våran lilla mysiga morgon

God morgon alla fina!
Johan jobbar i helgen, så då passar jag och LIllemor på att ha lite morgonmys. 
Dags för tvättning, jag tvättade mig nog inte tillräckligt igår ^^
"Så skönt och mysigt de här var då"
"Fortsätt klia mig på magen, du kan ju inte sluta bara sådär"
 
// Malin Jönsson

Magic comedy show

Gårdagskvällen spenderades med Anna och Johan på Söders Källa. Vi träffade även på Monika och hennes man, som vi sedan satt med under showen. Ett bra slut på vardagen och en bra början på helgen.
 
Det var Johan Ståhl, Håkan Berg och Peter Gröning som stod för underhållningen. Herregud vad häftigt det är med trolleri. Trolleri + komedi = en väldigt bra kombo. 
 
// Malin Jönsson

Hemgjord tacokrydda

Jag har tänkt ett tag att jag ska pröva göra egen tacokrydda, men de har aldrig blivit av. Men idag hände det. Nu står kryddan i skafferiet och väntar på att bli använd. 
 
Varför vill jag göra egen kryddblandning? Jag vill slippa de olika tillsaterna så mycket som möjligt. Tacokrydda i påse är god, men tittar man på en innehållsförteckning så låter de inte lika frestande längre. 
 
Hemgjord tacokrydda
 
Ingredienser
4 tsk salt
6 tsk chilipulver
6 tsk paprikapulver
6 tsk vitlökspulver
4 tsk oregano
2-4 krm cayennepeppar
 
Så här gör du
Blanda ihop alla kryddor med varandra i en mortel och stöt ut smakerna. Häll över i en passande burk och försvara mörkt och svalt.
 
Detta recept kommer från Hannah.  
 
// Malin Jönsson