Första rundan i mörkret

Friskis & Svettis har nu en kurs i mörkerlöpning tillsammans med GD och Arbetarbladet. De är fyra tillfällen, varje torsdag i november. Vid varje tillfälle går dem igenom olika områden. Jag hade bestämt mig för att vara med på denna kurs då jag vill komma igång med löpningen och behöver en liten skjuts, då jag aldrig har tagit en löparrunda när det blivit mörkt. Så ikväll knöt jag på mig löparskorna och följde med. 

Fokuset idag var tekniken. Det finns ju en del att tänka på och som jag kommer att få jobba med i framtiden. Men en sak i taget. Sakta men säkert med tiden kommer nog även jag få en bra, hållbar och snygg löparstil också. Det jag behöver jobba mer med är:

  • Löpsteget - Ta mindre steg, hamna mer på framfoten. Inte mitten av foten.
  • Överkroppen - Mer avslappnad i hållningen. Händerna vid höftkulorna, inte i 90 graders vinkel. Ner med axlarna.
  • Andningen - Från magen.. Inte bröstet.

Innan jag började springa med Friskis så var jag rädd att dem skulle springa fort. Att jag skulle vara sist, långt efter och sämst i gruppen. Men mitt tankesätt har ändrats sedan jag tog steget och började vara med i löpargänget. Jag är inte snabbast, jag springer sist och långsammats, MEN jag tar mig dit, har sällskap av värden som är med och springer sist för att ingen ska känna sig efter. Igår när jag pratade med värden om att jag är så långsam och att jag tycker att det är lite jobbigt så sa hon att jag ska vara stolt för att jag har tagit steget att ta mig hit. Att få se att det inte gör någonting om man är långsammats. Alla blir lika omhändetagna, om inte lite mer dem som är sist.

Jag är så glad att jag tog beslutet att knyta på mig löparskorna och följa med. Totalt fick jag ihop 4 km. De var både en skön men också jobbig löpning. Den jobbiga löpningen var när jag försökte hänga med i tempot ledaren hade, men det orkade jag inte spceciellt länge. Men jag saktade ner och kände efter vad jag orkade med. Kände av i vaderna, fick veta att det kan vara magnesiumbrist, så jag ska in och handla det någon dag och pröva. Det kan det väl vara värt att pröva om man slipper ha ont. 

Nu ska jag äta middag, kycklingköttbullar med gräddlöksås och kokt potatis. Sedan dejta kudden någon timme  innan Minelle vaknar, är hungrig och vill ha välling.