Halloumiburgare med mango chutney-dressing
Ikväll åt vi detta till middag här hemma och herregud vad gott det var. En av dem bästa hamburgarna på länge. Jag la ut det på en facebook-grupp efter att jag hade ätit det och de var flera som ville ha receptet, så jag tänkte att jag skulle dela med mig det till er ocskå.
Ingredienser
- 1 morot
- 200 g halloumiost
- 1 vitlöksklyfta
- 3 ägg
- 2 msk potatismjöl
- 2 msk ströbröd
- 1 krm chiliflakes
- 3 msk hackad gräslök
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 2 msk rapsolja
Mango chutney-dressing
- 3 msk mango chutney
- 1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
Till servering
- 4 rostade grova portionsbröd
- 4 salladsblad
- 1 skivad avokado
Så här gör du
Detta recept är gjort för 4 portioner.
- Skala moroten. Riv morot och halloumi grovt. Skala och finriv vitlöken. Lägg allt i en bunke.
- Tillsätt ägg, potatismjöl, ströbröd, chiliflakes, gräslök och peppar och blanda ordentligt.
- Forma smeten till 4 burgare (för 4 portioner). Stek dem i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 2 minuter per sida.
- Mango chutney-dressing: Blanda ihop mango chutney och matyoghurt.
- Servera burgarna med rostade bröd, sallad, avokado, mango chutney-dressing och gärna ett stänk av chilisåsen sriracha. Ugnsstekta sötpotatisklyftor är gott till.