Torsk med krämig paprika

God morgon på er! 

Igår åt jag en supergod lunch och jag tänkte att jag skulle dela med er den till er. De tar även mindre än 30 minuter att laga den, perfekt en dag om man har lite brottom och vill äta gott.

Torsk med krämig paprika
4 portioner

4 portioner torskfilé (á 125 g)
2 röda paprikor
2 dl créme fraiche 
1/2 - 2 msk tomatpuré 
olja
salt och svartpeppar

Bredvid brukar jag ha antingen ris, annat gryn eller broccoli som jag hade igår. Eller både och om man vill det.

Du lagar de såhär:
1. Tina torsken om den är fryst.

2. Sätt på ugnen på 175 grader. 

3. Koka ris, annat gryn eller grönsaker enligt anvisningarna.

4. Kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Lägg dem sedan i en ugnssäker form, rigla över oljan och lägg på torsken. 

5. Stek i mitten av ugnen i 10 minuter. 

6. Medan du väntar blandar du ihop créme fraiche med tomatpurén och smakar av med salt och peppar tills du är nöjd. 

7. Ta ut fisken och bred på blandningen. Stek yttligare ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56 grader.

Servera sedan fisken med de tillbehör du vill ha. Bon appetit!