Torsk med äggsås - recept

Här kommer receptet på torsk med äggsås som ni hade frågat efter. Hoppas att det smakar. :)

Torsk med äggsås
4 portioner

Ingredienser
600 gram torskfilé 
900 gram potatis
3 ägg
1 citron
3 msk smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
1/2 kruka persilja (men jag använde fryst, går lika bra det. 
Salt & peppar

Så här gör du:
1. Tina torsken

2. Koka potatisen

3. Koka äggen från början och sätt på klockan när vattnet kokar på ca 5 minuter. Spola dem kalla.

4. Skölj citronen, riv skalet och skär den i klyftor. 

5. Smält ner hälften av smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget, rör och sjuda några minuter. 

6. Skala och hacka äggen grovt. (Jag tog äggskäraren och skar dem åt båda hållen. Smart och enkelt.) och rör sedan ner dem.

7. Hacka persiljan och vänd ner den i såsen. Smaka av med citronskal, salt och peppar.